2012. július 2., hétfő

Te tudod, hogy mi a különbség a megcsalás és a hűtlenség között?

Én tudom...

Úgy gondolom, hogy Te is tudod, de még nem fogalmazódott meg benned. 

A megcsalásnak több fokozata van:
  • egyszeri megcsalás azaz a félrelépés
  • folyamatos megcsalás
  • hűtlenség
Bizony, a hűtlenség a megcsalás legsúlyosabb fokozata. Hogy miért? Mindjárt kiderül. 


Az egyszeri megcsalás 

Egy botlás. Ugyanolyan botlás, mint amikor nem figyelsz a lábad elé, nem veszed észre a környezetedet. Legalább olyan fájdalmas a botló részéről, mint az elesés. Megbotlik és rohan haza, mert rájön, hogy nagyot hibázott, mert nem figyelt eléggé a környezetére. Ez az a fajta megcsalás, ami általában nem szokott kiderülni, illetve ezt a fajta megcsalást a bűntudat miatt be szokta vallani a hűtlen fél.

Folyamatos megcsalás

Ettől a ponttól szokta magát egy ember megcsalatva érezni.
Mivel ezt a blogot olvasod, tudom, hogy már Te is ismered ezt az érzést. Kételyeid támadtak. Megérzéseidet tisztázni kell, de csak óvatosan cselekedj. Ha úgy érzed, hogy megcsalnak, maradj nyugodt, de inkább előbb próbáld tisztázni a helyzet, mint utóbb, amikor a megcsalás már átcsaphat hűtlenségbe. Ebben a fázisban még nincsenek érzelmek. Minél hamarabb hozod meg a helyes döntést, annál könnyebb megmenteni a kapcsolatodat. 

Hűtlenség

Ez a legsúlyosabb fokozata a megcsalásnak. Mindamellett, hogy folyamatos a megcsalás, kialakult az érzelmi kapcsolat a hűtlen partner és a harmadik fél között. Legalább is a hűtlen fél részéről. A harmadik fél részéről nem biztos. Innen a legnehezebb megmenteni egy párkapcsolatot. De nem lehetetlen...


3 megjegyzés:

  1. Persze értem én ezeket a fokozatokat, csak éppen azt nem tudom, hogy ha a páromról (férfi) azt érzem és minden egyes megnyilvánulása arra utal, hogy tényleg szeret és én is szeretem őt, de mégis félrelép akkor mit tegyek? Menthető ez még? Tervezhetek hosszú távra? Teljesen kikészít.....Hiszen ha tényleg én vagyok neki a mindene, ahogy mondogatja, akkor miért van szüksége más nőre? Miért szexelget más nőkkel? Nem értem! Én egyáltalán nem vágyom más férfira... Nem is tudják a férfiak, mit tesznek egy-egy félrelépéssel... lehet hogy nekik csak szex, de nekem például teljesen lerombolta az önbizalmam, folyamatosan azt kérdezem magamtól, miért nem vagyok elég jó, mit változtassak magamon, borzalmas érzés, ráadásul nőies dekoratív magamra mindig is nagyon adó és figyelmet, rengeteg energiát fordító nő vagyok, aki a szexben is nyitott és nincs olyan pillanat, amikor ne kívánnám.... MIÉRT???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsit kevés az információ, így nehéz megmondani, hogy miért?

      - Mindig ugyanazzal a nővel lép félre, vagy mindig mással?
      - Bevallja, vagy ez csak egy megérzés?

      Szívesen segítek, akár telefonon is.

      Törlés
  2. Szia!

    Érdekes a 3 fokozat.
    A jelek szerint a harmadiknál tartunk. Kialakúlt az érzelmi, lelki kapcsolat, ezer szállal kötődünk, szinte minden pillanatáról tudunk egymásnak, Sokat beszéltünk, ábrándoztunk róla, de egy pontnál eddig mindíg megálltunk. Éreztük az egymás iránti felelősséget, és nem tettük meg. Amikor szükséges segítünk egymásnak az otthoni kapcsolatában felmerűlt gondok kezelésében, oda vagyunk egymásért, bolondozunk, teljes a vonzalom, de szex nincs. A furcsa, hogy mindkettőnk párkapcsolata az óta még jobb... Most szünetet tartunk. Megijedtünk az ingoványos talajon.
    Ha esetleg van valami véleményed, örűlnék!

    VálaszTörlés