2012. július 2., hétfő

A hűtlenség okai

Mi viszi rá az embereket arra, hogy becsapják azt, akit szeretnek?

A hűtlenség okai

Az a felismerés, hogy házastársunk vagy partnerünk hűtlen, megrázó élmény.
Ha úgy érzed, hogy jelenlegi kapcsolatod veszélyben van, vagy csak megelőző karbantartást végeznél kapcsolatodon, akkor ez a bejegyzés Neked szól.

Alá / fölérendelt helyzet

Ha úgy érzed, hogy partnered jobb vagy rosszabb nálad, kialakulhat ez az érzés. Gondolj csak például egy jobban kereső feleségre vagy egy szívdöglesztően jóképű férjre, akire, ha ránéz egy ismeretlen nő, párja lelkileg összeomlik. Az előnyösebb helyzetben lévő fél úgy érzi, hogy ő megteheti, hogy mókázzon egy kicsit.

A másik oldal esetleg úgy gondolja, hogy pont a párja megcsalásával igyekszik bizonyítani, hogy igenis több annál, mint amit gondolnak róla.

A kihívás és az izgalom

Az élelmiszer üzletekben történő lopások esetén legtöbbször nem olyan árúval érik tetten a bolti szarkát amire szüksége van. Olyannal, amit könnyű ellopni. Aki nem bukik meg, az lebukás veszélye miatt csinálja, újra és újra.
Megcsalás esetén ugyanez a helyzet. Minél többször csalja meg valaki a partnerét, anélkül, hogy lebukna, - annál nagyobb a valószínűsége, hogy újra és újra, egyre inkább kockáztatva a lebukást, - ismét megteszi azt.

Unalom és a megszokás

A legtöbb hűtlen ember az unalom és a megszokás áldozatává válik. Nem unatkozik, csak unja a mindennapi rutint, az elégedetlenséget, az egész életét. Úgy érzi, hogy a félrelépéssel megváltoztatja az ő kis unalmas világát.

Féltékenység

Nagyon sokszor előfordul, hogy a partner alaptalan féltékenysége az oka a megcsalásnak. Hogy miért? Mert az alaptalanul vádolt fél úgy érzi, hogyha úgyis ajtócsapkodás van otthon, akkor legyen oka.

Volt rá példa, hogy közel 30 év házasság után a feleségbe belebújt a kisördög és meggyőzte magát arról, hogy férje megcsalja. Több, mint egy évig járt különböző magánnyomozókhoz, hogy férjét figyeltesse, ezzel párhuzamosan minden este támadta párját. Amikor nem sikerült bizonyítani a férj hűtlenségét, a feleség kitalálta, hogy biztosan az egy kolléganővel csalja meg férje. A férjnek elege lett és úgy döntött, hogy legyen igaza a feleségnek. Elköltözött otthonról és udvarolni kezdett a kolléganőjének.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése