2012. július 12., csütörtök

Magánnyomozó árak

Milyen árakon dolgoznak a magánnyomozók?

Magánnyomozó irodák weboldalain nem fogsz választ kapni a kérdésedre. Ha telefonon hívsz fel egy magánnyomozó irodát, akkor sem fogod tudni, hogy mennyibe kerül egy megfigyelés, egy környezettanulmány, stb...

Ennek több oka is van.
Egyrészt mivel elég telített a piac, a magánnyomozó irodák félnek az árversenytől.
Másrészt, mivel minden munka egyedi, így egy érdeklő hiába is lát árakat, nem fogja tudni kitalálni a végösszeget.

Egy-egy magánnyomozói munka ára nagyon sok mindentől függ.

Vegyünk például egy megfigyelést.

Nem mindegy, hogy mire irányul a megfigyelés. A megfigyelt személy mozgására, életvitelére?

A munkafolyamatot mindig az adott eset körülményei és a magánnyomozó rendelkezésére bocsájtott információk mélységétől függően lehet csak előkészíteni. Igen, előkészíteni!
Mivel a magánnyomozók jó esetben úgy dolgoznak, hogy a megfigyelt személy észre sem veszi, hogy figyelik őt, így nagyon fontos az előkészítés. 

Egy munka előkészítése általában 2 hetet vesz igénybe.


Ezután kezdődhet csak a megfigyelés. 


Feladat

X-et követni A pontból Y pontba. A legtöbb ember szerint ez úgy működik, hogy a magánnyomozó várja, hogy X mikor indul el A pontból és utánamegy autóval.

Most őszintén. Neked feltűnne, ha egy kertvárosi rész csendes utcájában valaki elindulna pont akkor, amikor Te is elindulsz? Ugye? Hidd el, bárkinek feltűnne, akár vaj van a füle mögött, akár tiszta a lelkiismerete.
Viszont aki rosszban sántikál, az hamarabb észreveszi.
Mi a megoldás? Ez a rész maradjon inkább szakmai titok, de annyit elárulhatok, több ember összehangolt munkájáról.

Ezért nem fogsz konkrét árakkal találkozni.

Viszont nagyon  fontos tanács, ha magánnyomozót fogadsz. Csak olyan magánnyomozóval tárgyalj, akivel nem valamelyik aluljáróban kell találkoznod az információkért.
Szintén nagyon fontos, a magánnyomozóval való kapcsolattartás. Ennek úgy kell működnie, hogy a magánnyomozó talál valamit, felhív, találkozol vele az irodájában, ahol írásban megkapod a részeredményeket és Te döntöd el, hogy a beszerzett eredmény elegendő-e Neked, vagy kéred a magánnyomozót a további adatgyűjtésre.

Tehát ha tisztességes magánnyomozót választasz, akkor mind  a munka, mind a fizetés szakaszos. Nem kell többszázezer Forintot egy összegben kifizess!!! Persze előleg minden esetben van. Ezzel bizonyítod a megbízás komolyságát.

Ha előre kéri a magánnyomozó iroda a teljes munkadíjat, menekülj!










0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése